Dictionar tehnic folie solara

Dictionar tehnic folie solara

Respingere a energiei solare totale? De transmisie a luminii vizibile?

Ce înseamnă aceste valori înseamnă cu adevărat? Hai să aruncăm o privire la parametrii tehnici ai filmelor de ferestre.

Date tehnice de film fereastră pot fi clasificate în trei grupe: valori legate de energie, la lumina vizibilă și de alți factori. Atunci când seuită la valori de energie, este esențial să se știe ce tip de fereastra filmului va fi aplicat , deoarece datele vor fi complet diferit în cazul diferitelor sisteme de geamuri. Producătorii să publice , în general ,valorile lor pentru ferestre cu un singur panou, sau pentru ferestre clare dual panoul cel mai bun caz , astfel încât să fie atent. SkyFol este una dintre putinele branduri care publica date tehnice pentru mai multe structuri de geam, oferind astfel informații corecte clienților.

Cea mai importantă valoare energetică este Energia solară totală Respinse (TSER) , care indică procentajul de energie ținute în afara de sticlă filmat. TSER se calculează din total Solar Energy Transmission (TST) , total Absorbția de energie solară ( TSA) și reflecție totală de energie solară (TSR) , astfel încât TSER este indicatorul eficienței energetice. Noi ar trebui să trateze în mod specific valoarea TSER pentru diferite sisteme de geam – de exemplu, valoarea TSER a filmului SI15 pe ferestre cu un singur panoul este de 79%, în timp ce 64% pe dublu-panoul ochelari Low-e. Această diferență de vine de la absorbția de energie suplimentară a sistemelor de vitraj dezvoltate, în cazul în care sunt recomandate rahter pelicule de ferestre exterioare. Pentru ochelari, este de obicei „g” sau valoarea SHGC care este dată: SHGC = 1-TSER.

Valorile legate de lumina vizibila indica transmisia luminii si reflectivitatea filmului ferestrei. Transmisia luminii vizibile (VLT) este procentul de lumină care intră în cameră prin fereastra filmată. Numărul straturilor panoului de sticlă și metalizare lor are un efect redus asupra VLT, dar o fereastră vopsită nu afectează în mod considerabil. Vizibil de reflexie a luminii (VLR) indică procentul de lumină vizibilă reflectată de film fereastră . Noi , de obicei , o distincție între VLR IN (reflectivitatea spre interior) și VLR EX (reflectivitatea spre exterior), care sunt importante în special în cazul în care filmul dat are un exterior reflectorizant, dar un strat interior de vopsit neutru.

Al treilea grup de parametri este cea a altor valori tehnice . Cel mai important dintre acestea este de respingere ultraviolete (UVR) , care arată procentul de radiații UV , filtrate prin fereastra de filmat. Valoarea U indică transferul de căldură al filmului, care este un factor important legat de pierderea de căldură în timpul iernii. Eficacitate luminoasă arată dacă filmul este într – adevăr , spectral selectiv sau nu: putem vorbi de un film fiind selectiv , cu o spectral valoare mai mare de 1.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns